Vroeger zag je hier in de buurt veel mussen. Een eindje verder was een huis waar een grote plant tegen de gevel groeide (iets à la blauwe regen maar dan met witte bloemen, ik ken er niks van vres ik), en daar huisde een uitgebreide familie mussen in. Veel lawaai, veel gekwetter, veel gefladder, veel leven.

Langzamerhand zijn de mussen uit het straatbeeld verdwenen. Geen getsjilp en gefladder meer.

Maar, juich juich, de beestjes zijn aan het terugkomen. Niet meer de alleenheerschappij van duiven en merels: de laatste dagen zoeft er een koppeltje musjes rond. En, nog leuker en kleurrijker: een koppeltje pimpelmeesjes ook. Zo schattig om zien: vinnig, roef roef vliegen ze van de ene kant naar de andere. Zo wijs, die beestjes in onze tuin!

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?