Hokjesdenken

En ik die dacht dat hokjesdenken meer tot de katholieke signatuur toegerekend kon worden (op zich is dat al hokjesdenken, niewaar), maar het is blijkbaar ook des vrijzinnigen.

Twee jaar geleden was het Janna’s lentefeest, en via de school vierde ze het Feest van de Vrijzinnige Jeugd. Dat vond ze een fantastische dag, met workshops en veel creativiteit en alle klasgenootjes, een dag met inhoud, meer dan enkel een feestje.

Nu dacht ik dat Milan misschien wel hetzelfde kon doen. Maar: ondertussen zit hij in een katholieke school. Gevolg van weinig keuze in het buitengewoon onderwijs, en de stads- en gemeenschapsschool volgens verschillende bronnen niks voor hem.

Dus, dacht ik, ik bel naar zijn oude school De Wijze Boom, en vraag daar of het mogelijk is dat Milan samen met zijn oude klasgenoten het Feest van de Vrijzinnige Jeugd viert. En dan moest ik nog even verderbellen, naar de juf zedenleer, en naar het Geuzenhuis

Blijkt dat dat niet zo simpel is. Dat dat eigenlijk enkel is voor kinderen die in het gemeenschapsonderwijs zitten. Maar dat er wel uitzonderingen gemaakt worden, en dat het overwogen zal worden. Mja. OK. Het kind is niet gedoopt, maar dat is blijkbaar onvoldoende. Wordt dus vervolgd…

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten
%d bloggers liken dit: