De voorbereidingen waren al maanden aan de gang, en gisteravond was het eindelijk zover: de opvoering van Klein groen koffertje. Een kindercantate geschreven door Paul Bruyland, en uitgevoerd door de leerlingen van de Academie voor muziek, woord en dans E. Hullebroeck, waaronder ons eigen Janna.

We (Nic, ik, Milan, Jens, Lies, oma en Herman) vonden het behoorlijk spectaculair: het podium werd bezet door een orkest en koor bestaande uit maar liefst ongeveer 375 kinderen! Het duurde even voor die allemaal hun plaatsje gevonden hadden op het podium van de (heel goed gevulde) concertzaal De Bijloke, maar tegelijk ging het heel vlot.

De muziek was mooi, je zag dat de muzikantjes en zangertjes (en de dirigent) groot plezier hadden in hun uitvoering. De kinderen keken gefascineerd toe, er was zoveel te zien op dat podium!

Af en toe moest ik een krop in mijn keel wegslikken, het ontroerde me enorm van die kinderen te zien musiceren, en om dat grote kinderkoor te horen zingen.

En het is straf om te horen wat die kinderen presteren: slechts 3 of 4 repetities met de volledie groep samen, maar toch ging het vrij goed. Af en toe een valse noot, en de verschillende stemmen van het koor waren niet helemaal op elkaar afgestemd, maar een eerste belangrijke les hadden ze allemaal geleerd: kijk naar de dirigent! En die hield het zaakje prachtig samen, heel expressief, heel duidelijk, en heel motiverend ook met regelmatig de duimen omhoog voor een goed gebrachte partij.

Een heel fijne avond, Janna klom moe maar tevreden in haar bed, nog nagenietend van het applaus en het enthousiasme.

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

1 reactie

  1. Zelfs ik had soms een krop in mijn keel omdat ik zo trots was dat wij dat konden. Al die verschillende leeftijden en gewoon ook uit blijdschap. Het was zo wijs!!

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: