Gisteren met z’n drieën naar de oogarts geweest. (jammer genoeg doen ze daar niet aan kwantumkorting)

Milan: mag zijn bril opbergen, niet meer nodig. Janna: nieuwe bril, nieuwe glazen. Ik: nieuwe lenzen.

Mijn lenzen zijn besteld in Brussel, voor Janna zijn we vandaag een bril gaan kiezen. Stonden we daar mooi te blinken bij Trioptic, die was al dicht sinds juni 2006 wegens pensioen. Dan maar de hele Veldstraat door, Korenmarkt over, en Lange Munt in naar Pearle Vision. Geen pretje, zo op een vakantiese namiddag. Ik 337 euro lichter en Janna een mooi brilletje rijker. Hoewel, ze moet nog een dikke week wachten vooraleer ze ‘m heeft. Vervelend, als je afwijking niet in de standaarden valt 😆

Dat gezegd zijnde, ik vind het allemaal toch duur. De montuur viel nog mee, maar die glazen. En dan weten dat je niet terugkrijgt van de mutualiteit, omdat je niet aan alle voorwaarden voldoet. Voor die pippo’s moet je op een jaar of 10 stekeblind worden, wil je nog wat terugtrekken, maar dat heb ik er nu ook niet voor over. Eén slechtziende in de familie is genoeg, ik ben al blij dat ze niet dezelfde weg opgaat als ik.

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

3 reacties

  1. brillen? ook in ons gezin kennen we er wat van. via de overheid krijg je inderdaad niet snel een tussenkomst, tenzij je bijna “blind” bent. anderzijds. wij zijn lid bij Partena (www.partena-ziekenfonds.be) en krijgen daar toch om de 2 jaar een mooie aanvullende tussenkomst voor onze kinderen en onszelf. mijn vrouw is ondertussen gelaserd en naast goed zien kreeg ze ook een leuke financiele tussenkomst (meegenomen want ‘de staat’ komt niet tussen..

  2. Hm, dat klinkt toch redelijk goed… we zijn ook lid bij Partena. Mijn aanvraag voor terugbetaling voor mijn lenzen is ingediend, ’t zal me benieuwen. Voor Janna’s bril ga ik het ook proberen.
    Laseren is bij mij geen optie meer, ik zie te slecht (bijziend -10.5 nu) en heb astygmatisme (of hoe schrijf je dat), dus ik kom jammer genoeg niet meer in aanmerking.
    Partena is ook ‘lief’ voor beugelende kinderen (en hun ouders uiteraard), ook daar is er een bijkomende tussenkomst.

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: