Het gemekker over de schandálig dure prijs voor een ticket voor Rock Werchter is weer begonnen. 160 euro voor een 4-dagen ticket, Herman Schueremans, ga u in een hoekje schamen. 79 euro voor 1 dag, Herman Schueremans, ga u in een hoekje schamen.

Ik krijg het er dus van. Met alle respect. En met de wetenschap in het achterhoofd dat onze vier kinderen ook opgroeien tot tieners, en dat we dan ook wel zullen janken als we zo’n bedrag moeten neertellen.

Maar.

Koop eens een ticket voor de opera. Koop eens een ticket voor een concert van een populaire groep. Herinnert zich iemand nog hoeveel een ticket voor een akoestische Neil Young in Antwerpen kostte? Dat was begot de helft van 4 dagen Werchter. Iemand al eens opgeteld hoeveel groepen je daarvoor hebt? Al eens proberen uitrekenen hoeveel het je kost om in zaal 4 van de topgroepen te zien die nu bovenaan de affiche van Werchter staan? Je slaat even steil achterover. En dan heb je maar 4 van die topgroepen gezien.

Rock Werchter commercieel? Uiteraard. Altijd geweest. Rock Werchter (en Torhout/Werchter bij uitbreiding) heeft zich nooit geprofileerd als alternatief. Vind je het te commercieel, te weinig alternatief, te duur? Ga dan niet. Ga elders. En laat en passant effe weten hoeveel Pukkelpop of Dour kost.

En ja, je hebt dan die 160 euro neergeteld, en dan moet je nog eten en kamperen. 4 dagen vette kost en lawaai op een camping. Neem je boterhammen en een appel mee, en reis 4 dagen gratis over- en weer met de trein. Beetje simplistisch gesteld? Misschien wel, maar begot toch, wat een luxe-gezeur.

Soit, ik ga niet, want ik kan me die 160 euro ook niet permitteren. Contradictio in terminis? Nee. Ik kan het me niet permitteren, maar ik begrijp wel waarom zo’n ticket zo’n giga-berg geld kost. Grote groepen, dure gages, veel podiumshow, vrachtwagens vol materiaal, dalende CD-verkoop, enzovoort. En van mij mogen die grote groepen gerust komen. Metallica zegt me niks, maar ik heb toch ook al veel plezier gehad aan pakweg Massive Attack op dat podium. En de leuke kleine groepjes die in het kielzog van de groten meekomen.

Ik zal wel veel radio luisteren dat weekend. En me niet ergeren aan die 160 euro.

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?