Om sommige mensen met chauffageperikelen wat moed te geven: onze chauffage heeft zichzelf hersteld. Ja echt. Bizar. Bi-zar!

Vorige winter grote problemen. De verwarming verwarmde maar half. Boven bleven twee kamers koud, en beneden werkten de radiatoren maar op halve kracht. Wat als gevolg had dat de ketel overuren deed, en mijn elektriciteits- en gasrekening ook.

Een chauffagist zei dat mijn circulatiepomp een beetje kapot was. Gebeld naar Junkers, die een technieker langsstuurden. Die technieker zei: “Madammeken, een circulatiepomp werkt, of is kapot. Die werkt nooit half.” OK dan. De man heeft hier anderhalf uur rondgelopen, snapte er niks van, gebeld naar den dezen en naar nen anderen voor advies, het was hem een compleet raadsel. Geen idee wat er aan de hand kon zijn. Wel dat de buizen wat smallekes waren, er wat veel bochten in zaten, en dat de constructie aan de ketel nogal niet meer van dezen tijd was. En of ik hem op de hoogte wilde houden als iemand dit kon maken, want het intrigeerde hem wel.

Andere chauffagist laten komen (want de klojo’s hierboven vermeld moeten niet meer binnenkomen, die hadden eerder volgens mij het hele spel naar de kaloten geholpen en passant nog effe water over mijn modem gegoten zodat die ook naar de wuppe was), die heeft beneden dikkere buizen gestoken en de constructie aan de ketel wat meer up to date gebracht.

Resultaat: het was half gemaakt. Beneden werkten de radiatoren weer op volle kracht, waardoor de ketel niet meer constant staat te jassen. Maar die 2 kamers boven? Noppes. Niksniemendal. Koud. IJzig koud.

Maar. MAAR!!

We zijn ondertussen een volgende winter bezig, en we behielpen ons met een elektrisch vuurke, zodat Milan ook wat warm had op zijn kamer, en dat gingen wij af en toe eens tsjoepen dat we niet altijd in een ijzig bed moesten liggen.

Vorige week, of zo, misschien een week eerder, begon er, wonder, mirakel! leven te komen in de radiator bij Milan. Bovenaan een beetje warm. Warmer. Half warm. Helemaal warm. Dan weer eens 2 dagen koud. Weer warm. En, wonder, mirakel! De radiator op onze kamer had een dag of 3 geleden bovenaan ook wat warm. En nu, wonder, mirakel! heeft hij helemaal warm.

Yes. Yes!! YES!! Honderden euroots uitgespaard, ik stelde een volgende visite van de chauffagist al een hele tijd uit, met akelige visioenen van vele kosten, buizen vervangen, schade hier en daar en overal, en wat weet ik nog veel meer.

Stel je voor, het is gewoon opgelost. Vanzelf.

(en volgens mij letterlijk opgelost, want volgens mij zat er ergens in een bocht een prop vuil. die nu opgelost is. denk ik)

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: