Toen ik naar de Scheldestraat verhuisde, stond daar bij de hoek van de straat een grote, mooie, oude, rode brievenbus. Zo’n antiek model. Dat was mooi, en dat was praktisch. Om een brief te posten snel even op je sloffen buiten met de deur op een kier.

Een aantal jaren later werd de grote, mooie, oude, rode brievenbus vervangen door een nieuwer model, zo’n rooie doos op een poot. Die antieke brievenbus zou namelijk mooier staan in de stad, en wij konden wel verder met zo’n minder prozaïsch model.

Nog een aantal jaren later werd de lichting van 14u afgeschaft. De rooie doos op een poot werd enkel nog gelicht om 10u in de voormiddag.

Vorige week deed ik toen ik thuiskwam van het werk nog een paar brieven op de bus. ’s Avonds kwamen we van ergens (ik weet niet meer waar) terug, en een buur vroeg ons waar de brievenbus was?? Hoe, ik heb er deze namiddag nog een brief gepost? Jamaar, nu is ze weg.

En inderdaad, de brievenbus is weg. Verdwenen. Meegenomen door een man in een rood autootje wellicht. Verdoken besparingen.

Nu moeten wij verder gaan om een brief te posten. En ik mis de brievenbus, het is een lege plek in de straat. De trage dood van een brievenbus.

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

  1. Ik heb net hetzelfde meegemaakt. Waardoor de nieuwjaarskaartjes_met mijn beste wensen_nog steeds hier liggen te … liggen.
    (Mijn beste wensen voor het nieuwe jaar… met veel tralalala deraan… hihi.)
    Morgen smijt ik mijn sloefers uit en spring ik in mijn basketjes… kaartjes komen eraan :p

Zeg het eens?