Ik ben content. Deze voormiddag alle papieren opgeruimd: facturen, papieren van de bank, school, loonbrieven… met een achterstand van ergens halverwege 2005 😳 Maar goed, het is gebeurd, en ik ben heel content. Een hele hoop papieren weggegooid (of meegegeven voor in de versnipperaar op Nic zijn werk), plaats gemaakt, spullen netjes weggestoken, nog meer plaats gemaakt, nog meer opgeruimd. En voor de komende dagen al een hoop spullen klaargezet op ook te sorteren: computerboeken, tijdschriften, dozen van software… ik weet weer wat gedaan.

En ik ben goed gek ook. Jezus christus, wat ik al allemaal bewaard heb 😯 Ik heb loonbrieven van eind de jaren ’80 teruggevonden, stel je voor. Facturen vanaf 2000. Onnozele facturen, waarvan het geen zin heeft ze te bewaren. Een boek over Netscape. Een boek over Windows 95. Je kan het zo gek niet bedenken, of het ligt hier wel. Maar, binnenkort wordt dat ‘het LÁG hier wel’. Plaats moeten maken heeft zo zijn voordelen.

Verwante Berichten:

 • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

4 reacties

 1. Plaats ‘moeten’ maken…zolang dat niet is om deze plaats met andere, gelijkaardige ‘dingen’ te gaan op vullen, is dat oké.
  De laatste dagen vraag ik mij vaak af, waar ik ga blijven plaats maken… Heel het huis hier heeft de verhuis van Y. nog niet volledig verwerkt, of er staat al new stuff voor de deur, en in die ‘stuff’ zitten dingen die ik wegens (te overdreven jeugd-kind…sentiment) niet kan wegdoen. Mijn mama is van vorige maand ingeburgerd in een rusthuis en nu moet haar appartementje leeg. En de meeste van de spullen daar moeten nu overal een nieuw plaatsje krijgen, al was het maar voor zolang dat ze er nog is, en hopelijk is dat nog heeeel lang. Want dat vond en vindt ze erg: wat er allemaal met haar meubelen e.d. gaat gebeuren, dus, er komen twee zetels naar hier, een ‘secretaire’, nog een kastje, een tafeltje, een dressoir en barkast, één of twee tapijten, een hele hoop LP’s, het zal dus zeker geen slechte investering zijn, als we één van de volgende maanden zo’n platenspeler zouden kopen die je kan aansluiten op de pc, zodat het dan mogelijk zal zijn om de meeste van de platen op één of andere manier op de computer te zetten. We zien nog wel.

  Maar ik ben nu een beetje off topic gegaan.
  Mijn administratie is ook een beetje een ramp, het is zelfs zo dat ik, een paar weken geleden, een bedrag terugkreeg op mijn rekening (iets van de belasting op het grondwater), bleek dat ik dat gewoon twee keer betaald had… 😯

  Ik ben nu al mijn facturen en rekeningen van dit jaar aan het inscannen, zodanig dat ik dan toch een soortement van overzicht zal hebben. (’t is nodig… 8) )

  Maar voor de rest is alles in orde zulle 😉

 2. Hihi Mara, het is inderdaad wel plaats maken om andere dingen te zetten/leggen 🙂

  Een rekening twee keer betalen is beter dan ze niet betalen zeker? 😉

  Veel succes met je mama (en haar spulletjes) hè.

  Update: we hebben daarnet nog de ijskast leegemaakt ook. Overschotjes, ik ben er niet echt goed in 🙄

 3. Zal ik je het adres van mijn ex doorgeven??? 😯
  Die was hier echt wel goed in, hij kon van verschillende restjes een lekker potje maken.

Zeg het eens?