… paling!

We zouden vandaag mosselen (Nic) en paling (ik) gaan eten in Philippine, maar er kwam babysitsgewijs iets tussen. Toeme toch, ik heb verdorie zooooo’n goesting in paling.

Mara, bedankt voor ’t receptje. Heb je er misschien ook eentje voor paling in roomsaus? 😉

En ik ging vandaag chocolademousse maken. Maar het was zo druk in den Aldi, dat het me aan de moed ontbrak om te gaan zoeken naar chocola en eieren. Zal voor een volgende keer zijn.

Dju toch, het zit niet mee.

Verwante Berichten:

 • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

3 reacties

 1. omdat gij het zijt zulle, hier volgen dan twee receptjes (die ik gewoon van ’t net heb geplukt 😳 )

  De in stukjes gesneden paling koken samen met een boulionblokje tot hij makkelijk van de graat loskomt, afgieten(een kopje kookvocht appart houden en zeven voor de saus) Een sjalotje stoven samen met wat fijngesneden gerookt spek, in schijfjes gesneden champignons toevoegen, 1 laulierblad en een klein flesje bruin tafelbier. Kopje kookvocht erbij en klein brikje room. Laten koken en aandikken met vb maezena express. Daarna de paling toevoegen en eventueel wat peper. Opdienen met frietjes, smakelijk. Dit recept is voor 2 kg gekuiste paling

  en nummer 2

  Eigenlijk kan je gewoon paling in ’t groen bereiden en wanneer deze klaar is er room aan toevoegen. Let dan wel op hem niet meer te laten koken en het gebruik van citroen een beetjes aan banden te leggen.Paling maak je zo klaar; stroop en kuis de paling. Verse paling leeft nog een beetje en kan zich rond je arm draaien. Geen vrees dit is normaal ook zonder kop.Er zitten nu éénmaal veel zenuwen in dat beestje. Snij hem in gelijkmatige stukken en laat hem samen met enkele fijn gesneden sjalotten stoven in een pot. Voeg er witte wijn,visbouillon aan toe tot wanneer hij juist onder staat. Voeg nu de helft van de kruiden toe. Een mix of liefst verse ; Peterselie,kervel,salie,munt,dragon,Bieslook,laurier,thym,citroenmelisse ea.Laat zachtjes sudderen tot de paling gaar is. Kruiden met peper en zout en een beetje citroensap. Het is de kunst de kruiden toe te voegen naar smaak en op te letten dat er geen overheersende smaak is.Neem de paling er uit en bind de saus met een roux (instant) of maiszetmeel.Nu de overige kruiden toevoegen en de paling en als laatste room. Dr reden dat je kruiden toevoegd in 2 delen is het behouden van een mooie groene kleur. Als je dat niet doet krijg je een grijze kleur.Smakelijk hoor

  en wat de chocomousse betreft: bij Aveve kun je Mix voor chocomousse kopen, enkel melk erbij, vijf minuutjes mixen, je kiepert het hele zootje dan in zo’n spuitzak en dan voor een paar uurtjes in de frigo en klaar is kees… Maar zorg er wel voor dat je in de spuitzak eerst en vooral een leuk teutje steekt anders lijkt de chocomousse op iets dat je eigenlijk liever niet in je mond steekt … 😯 (althans zo was het toen hier bij ons) 8) (en je kan van die plastieken spuitzakken kopen-ook weer bij Aveve- en als alles op is kan die zak gewoon in de vuilbak.)
  Laat het jullie smaken – ook als je vanavond iets anders klaarmaakt hé.

  saluutjes

 2. ‘k zen in form zulle 😆

  PALING IN ROOMSAUS

  1 kg gekuiste paling
  boter
  Citroen
  witte wijn
  1,5 dl melk of room
  1 visbouillonblokje
  250 gr champignons

  Bereiding Paling spoelen en stoven in wat boter met citroensap en eventueel wat witte wijn. Als de paling prak­tisch gaat is de 250 gr champignons erbij voegen en verder laat gaar worden. 1,5 dl melk of room bij­voegen en 1 visbouillonblokje en terug in de stoof brengen. Binden met mengboter (de helft boter en de helft bloem = koude roux) en afwerken met peterselie en eventueel wat garnalen.

 3. Mmmmm het water komt me in de mond 😆

  Ik ga dat eens uitproberen, vooral dat eerste recept van die paling spreekt me aan hmmmmm… 🙂

  Die chocomousse bij jullie was inderdaad lekker, ondanks z’n euhm, rare uitzicht *gniffel*

  Ik hou je op de hoogte… ik hoop alleen dat ze hier bij de viswinkel gekuiste paling hebben 😉

  Bedankt hè!

Zeg het eens?