Eens een Manic Monday van Tales from the crib doen.

Ging je graag naar school? Waarom wel of niet?

Het ging in dalende lijn. Kleuterschool best wel OK (hoewel één van mijn prominente herinneringen te maken heeft met niet durven zeggen dat ik moest gaan plassen bij de laatste non die lesgaf in de school, en de gevolgen daarvan, in de tweede kleuterklas). Lagere school was ook nog goed te doen. Een eerste dieptepunt in de Pollepelstraat in het eerste en tweede middelbaar. Ik was een vreemde eend in de bijt tussen een bende snobs, mijn ouders waren net gescheiden, en in de vakantie tussen het eerste en tweede middelbaar ging mijn vader dood. Daarna naar het S.I.H.S. op de Coupure, waar ik eigenlijk nog veel lol gehad heb maar graag ging ik niet naar school. Dan Moderne Talen-Secretariaat op de Henleykaai. Van eindigen met een dieptepunt gesproken. Gelukkig waren we toen met 4 om vreemde eenden in de bijt te spelen, maar ik vond er echt helemaal niks aan. Een paar jaar later heb ik nog eens avondles Spaans geprobeerd, maar mijn dégout van school was nog zo groot, dat ik het na een les of 3 opgegeven heb.

Wat was je lievelingsvak op school?

Goh. Talen zeker? Hing er wel wat vanaf wie dat gaf. Duits met Van Bever was heel leuk. Frans en Engels met euh dingske en dingske (ergens onderweg ben ik mijn geheugen voor namen kwijtgeraakt) was op z’n minst challenging te noemen. Heel leerzaam, maar je moest altijd op je qui-vive zijn.

Wat was je minst favoriete vak op school?

Turnen en wiskunde strijden om de eer. Turnen wint, denk ik. Wiskunde had ik na het vierde middelbaar niet meer. Wat door madame Statistiek op de Henleykaai met ongeloof onthaald werd. Toen ze mijn examens zag, wist ze dat het echt waar was. Boekhouden moet hier ook nog een eervolle vermelding krijgen.

(zei ik al dat ik eigenlijk iets anders had willen doen dan Secretariaat-Talen?)

Wat zat er allemaal in je pennezak op een doorsnee schooldag?

Een vulpen, altijd. Verder gekleurde stylo’s, potlood, gom, slijper, schaartje… en ik denk dat ik hier nog wat essentiële details vergeet. Of misschien had de vraag beter geweest: wat stond er allemaal op je pennezak?

Wat heb je gedaan op je “honderd/vijftig dagen”?

Toneel opgevoerd. Ik was een punkster. Een outfit waarin ik me heel lekker voelde. En uitgeweest zeker? Ik kan me enkel nog dat toneel herinneren, de rest niet meer.

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

  1. ik weet dat je een hekel had aan school maar welk jaar ben je afgestudeerd aan het SIHS ? Ik 1980, heb er toch veel leuke herinneringen aan !

Zeg het eens?