Stories

Happy people have no stories, zingen die van Therapy?, maar niks is minder waar. Happy people hebben stories, op Instagram. Of, ze maken anderen blij met stories. Beginnende ondernemers kunnen dat beetje extra exposure goed gebruiken. Vandaar dat ik hier uitleg hoe dat gaat, iets delen in je stories.

Je ziet een bericht van Mimamaakt bijvoorbeeld, en die vindt dat fijn als je dat deelt in je stories.

Wat doe je dan? Je klikt op het, euh, papieren vliegerke? In het rood omcirkeld in onderstaande afbeelding.

Waarna je op volgend scherm komt.

Daar zie je staan: bericht toevoegen aan je verhaal.

Klik, en je komt op volgend scherm.

Je zou dit nu in principe al kunnen delen. En ik weet dat jullie niet van gifjes en veel blah blah houden. Maar ik ga toch wat uitleg geven over taggen en gifjes, want dat hoeft niet persé lelijke toeters en bellen te zijn.

Eerst taggen. Als je de persoon wiens bericht je deelt in je stories, ook nog tagt, dan kan die jouw story delen in zijn/haar stories. Doe je dat niet, dan kan die dat niet. Soms vindt die persoon het tof dat zelf nog eens te delen. Je klikt op het icoon hieronder aangeduid.

Je komt op volgend scherm:

Je kiest @vermelding.

Er komen meteen al wat suggesties. Staan er nog geen suggesties, dan begin je te tikken @mimamaakt en al snel zullen er suggesties komen.

Als je de gewenste persoon gevonden hebt, klik je op klaar.

Waarna je op dit scherm terugkomt. Je tag zal bovenop de foto staan, maar je kan de tag én de foto verplaatsen door die over het scherm te slepen. Experimenteer maar eens daarmee: door te slepen ga je foto/tag verplaatsen, door met 2 vingers te slepen kan je vergroten en verkleinen, en roteren.

En willen of niet, we kijken nu ook eens naar de Gifjes. Klik op hetzelfde icoontje:

Je ziet opnieuw hetzelfde schermpje dus, en je klikt nu op GIF (wat heel de tijd beweegt, ah ja, een Gifje, er moet dus wel nog een F bij):

Nu kan je zoeken naar leuke Gifjes. Wat mij betreft bestaan er genoeg Gifjes die niet persé lelijk zijn en net dat beetje extra toevoegen.

Je kan een zoekterm ingeven, dit kan zowel in het Nederlands als het Engels. MimaMaakt is bezig met duurzame spullen, dus gaf ik duurzaam in. En daar vind ik dan een mooi blaadje dat perfect bij de spulletjes op haar foto past.

Door erop te klikken, wordt het in je story gezet. Meestal nogal lomp in het midden, bovenop iets anders, maar je kan dus schuiven, vergroten, verkleinen, roteren, en er zo iets moois van maken.

Daarna kan je je creatie uploaden naar je stories. Daarvoor klik je onderaan links (bij mij staat delen naar zowel Instagram als Facebook aan) of:

rechts op Verzenden klikken, waar je nog zal kiezen om bv. eenmalig niet te delen naar Facebook.

Je eigen stories kan je zien door op je avatar in je profiel te klikken. Stories verdwijnen na 24u. (ze blijven wel voor jezelf beschikbaar en je kan ze delen in hoogtepunten maar dat is weer een ander verhaal).

%d bloggers liken dit: