Kamsnaps

Deze handleiding schreef ik voor een vriendin, met de bedoeling die achteraf weg te halen, omdat ik er niet tevreden over ben. Maar ondertussen is die vriendin overleden, en krijg ik het niet over mijn hart de handleiding weg te halen. Dus, niet de beste kamsnaps handleiding, maar dan is dat zo maar.

Handleiding Kamsnaps

Je kamsnaps bestaan uit drie delen:

  1. rechts op de foto, 2x hetzelfde: de buitenkant, met het pinnetje.
  2. links op de foto, 2 verschillende delen: het “mannetje” en het “vrouwtje”, de binnenkant die in elkaar klikt.

De buitenkant is iets groter dan de binnenkant.

Op de tang zie je dat terugkomen in de 2 verschillende delen op elkaar te klemmen: in het zwarte, iets grotere deel past de buitenkant,
in het witte, iets kleinere deel past de binnenkant. 

Eerst maak je met de bijgeleverde priem een gaatje op de juiste plaats in je stof. Je duwt daar de buitenkant door, met het pinnetje. Daarop plaats je dan de binnenkant, en je duwt dat met je vingers een beetje vast (blijft los zitten en kan uit elkaar vallen, veel gepruts en gepriegel). Voor de binnenkant moet je de kant die je op de foto ziet, langs buiten steken. De andere kant zit tegen de stof.

Dus het zwarte deel van de tang over de buitenkant, het witte deel over de binnenkant.

Je positioneert je tang heel mooi over de delen van de kamsnaps, zodat je ze niet meer ziet zitten.

Dan knijp je eens goed door met de tang.

Daarna herhaal je deze procedure voor het andere deel van de kamsnap.

En dan kan je het kamsnapje sluiten!

Goed. Je kamsnaps zitten erin. Maar oei! Eentje is niet goed gelukt, en sluit niet goed. Of het zit op de foute plaats. Krijg je die dingen er nu nog uit? Want ha, dat zit toch wel goed vast. Met je nagels krijg je dat niet losgepeuterd. Gebruik geen mesje, of hamer, en ook geen aansteker. Je kan de kamsnaps weer verwijderen zonder schade te doen aan je stof en je kledingstuk dat je onder hard labeur in elkaar gezet hebt.

Kijk. Je hebt je kamsnapstang met het zwarte en het witte rondje.


Het witte kan je heel makkelijk eraf halen, zoals je hieronder ziet.

Zet dan de tang diagonaal op de kamsnap.

Aan de zijkanten heb je dus het zwarte deel en aan de andere kant het metalen pinnetje.

Knijp nu de tang dicht. Het kan zijn voor je een paar keer moet proberen voor het lukt. Let op, de stukken van je snap kunnen in het rond vliegen! De kamsnap is niet meer te gebruiken, maar je stof/kledingstuk ziet er goed uit. Je kan met een nieuwe kamsnap aan de slag.

%d bloggers liken dit: