Nog een rustige week zonder kinderen, nog wat tijd om dingen uit te proberen en dingen klaar te maken die niet gesmaakt worden door de 4 of dingen die te duur zijn voor 6.

  • Maandag

Gevulde kipfilet, gebakken aardappelen, rauwkost

Eric had een receptje op onze receptensite gezet dat ik wel zag zitten, gevulde kipfilet. Uiteindelijk heb ik er een beetje mijn eigen draai aan gegeven: naast zongedroogde tomaatjes en ansjovis gingen er ook olijven in, en mozzarella. En zwierde ik ze in de oven. Mijn klassieke gebakken patatjes met lookpoeder, tijm, oregano en basilicum, en sla-tomaten-komkommer met een dressing erbij met olijfolie, balsamicoazijn en wat kruiden. Njam.

  • Dinsdag

Salade Niçoise

De verse tonijn van vorige week mocht nog eens herhaald worden, waarbij ik op het idee kwam eens salade niçoise te maken. Ik baseerde me op een receptje van Meus, verving de zwarte olijven door groene omdat we die beiden lekkerder vinden, en voor de rest hield ik me er redelijk aan. En o ja, het was lekker, heel lekker!

  • Woendag

Soep mee bodderams

In het boekje van Janna had ik al lang krabchowder zien staan, maar ik vreesde zo’n beetje dat niemand dat hier zou lusten. Dus uitgesteld tot een kinderloos moment, eindelijk kwam het er eens van. Het was lekker, heel lekker! Recept volgt heel binnenkort. En vermits we nog allerlei overschotjes hadden van salade niçoise en rauwkost, kwam dit eigenlijk goed uit.

  • Donderdag

Ikea

In onze voorbereidingsplannen voor de nieuwe keuken paste uiteraard een bezoekje aan Ikea. Een beetje in mineur, want de voorbereidingsplannen waren een spaakje tegengekomen. Maar goed, eten bij Ikea dus. Voor de wederhelft ballekes, uiteraard, maar ik at eens zalm met dillesaus en rösti. Ook lekker.

  • Vrijdag

Frietjes

Moet kunnen, twee dagen na elkaar niet koken, frietjes van het frietkot op vrijdag. Lekker.

  • Zaterdag

Mangokip met rijst en bonen

Al eens eerder klaargemaakt, en lekker bevonden. Dit is makkelijk, heel snel (half uurtje) klaar en wijkt eens wat af van de gewone dagelijkse Vlaamse kost.

  • Zondag

Zelfgemaakte pizza

Men kope pizzabodems in de winkel. Men neme potten zelfgemaakte spaghettisaus uit de diepvriezer. Men kope nog wat lekkernijen als champignons, salami, hesp, olijven, mozzarella, zongedroogde tomaten… whatever. Men zwiere dit alles tezamen en dumpe het in de oven. Resultaat: pizza’s zo lekker dat je ze nergens kan kopen. Ons twee gelande duifjes waren het ermee eens.

Volgende week 2 kinderen in huis. Nog steeds vakantiegevoel, zeer zeker.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?