Woensdag soepdag. Om 9u was de soep al klaar. Van efficiëntie gesproken…

Ik heb al kweeniehoelang zin in die geroosterde paprikasoep met mascarpone. Maar iedere keer weer word ik ontgoocheld door het tekstje erbij, dat die best klaargemaakt wordt in de late zomer, vroege herfst, omdat de paprika’s en tomaten dan op hun best zijn. Maar, maar, ik kreeg wat excuses aangereikt en volgende week máák ik ze. Pfhuh. Ondertussen: romige courgettesoep met dille.

Ingrediënten:

* 2 eetl. olijfolie
* 1 ui, fijngesneden
* 2 teentjes knoflook, uitgeperst
* 1 1/4 kg courgettes, in plakjes
* 1 1/4 liter groente- of kippenbouillon
* 1 1/2 eetl. gedroogde of verse dille, plus extra verse dille om te garneren
* 1 1/4 dl halfvolle slagroom
* zout en versgemalen zwarte peper
* sap van ca. 1/4 citroen, naar smaak

Bereidingsinstructies:

Verhit de olie in een grote pan en smoor ui en knoflook 5 minuten. Voeg de plakjes courgette toe, roer de bouillon erdoor en breng hem aan de kook. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat de soep 5 tot 10 minuten pruttelen tot de courgette klaar is.

Roer de dille erdoor en pureer de soep in een foodprocessor of een blender glad. Voeg de slagroom en zout en peper naar smaak toe en vermeng alles met gebruik van de pulseerknop. Breng de soep op smaak met citroensap en schep hem in diepe borden of kommen. Dien hem op gegarneerd met de dille.

(Bron: 500 soepen, Susannah Blake, Veltman Uitgevers)

Zo staat de soep in het boekje, maar ik prutste gelijk al wat aan het recept. Zoals altijd zeer veel groenten, dus ik voegde wat meer bouillon toe: 2 liter in plaats van 1 1/4. Ik gebruikte bouillonblokjes, dus achteraf moest ik zeker geen zout toevoegen. De versgemalen zwarte peper uiteraard wel. In in plaats van halfvolle room gebruikte ik Alpro Soja Cuisine Light. En ik voegde wat meer citroensap toe, omdat ik meer bouillon gebruikte.

Het resultaat mag er wezen, staat heerlijk te geuren. Ik proefde er twee lepels van, en de soep ruikt niet alleen lekker, ze is ook lekker.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?