De laatste blogpost van de maand december. Het is dus gelukt, elke dag bloggen, en ik ben tevreden met het resultaat.

Vanaf morgen verdwijnen er wat dingen op mijn blog, en komen er nieuwe ideeën in de plaats. Op donderdag start ik een nieuwe serie waarbij ik in mijn fotoarchief duik. Dat gaat tot 20 jaar terug, dus dat zit wel snor. Ook op vrijdag komt er een nieuwe serie, later meer daarover. De 1000 vragen serie blijft uiteraard lopen, en de week in beeld ook.

Achter de schermen ga ik de nieuwe Gutenberg-editor van WordPress een tweede keer uitproberen. De eerste keer beviel het me niet erg, maar ik heb het gevoel dat ik niet kan blijven steken in de oude editor. Normaal gezien gaan jullie daar weinig van merken.

Op naar het nieuwe jaar!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

6 reacties

  1. Nog een laat gelukkig nieuwjaar! Straf, die 30 opeenvolgende dagen bloggen, dat zou mij echt van geen kanten lukken 🙂
    Die Gutenberg-editor valt op zich wel mee, vind ik, alleen is het jammer dat bepaalde functionaliteiten er nu niet meer zijn (in mijn weekmenu’s zet ik vb. de dag in een kleur al naargelang of ik vlees, vis of veggie gegeten heb en daarvoor heb ik nu een plugin moeten installeren, want Gutenberg kan standaard enkel de hele paragraaf een kleur geven).

    1. Dankjewel!
      Ik ben mijn best aan het doen om het nog een tweede maal te doen: voorlopig heb ik alle dagen van januari geblogd, en ik hoop dat vol te houden. Voorlopig zit ik nog goed qua inspiratie en tijd.
      Die Gutenberg editor heb ik weer afgevoerd. Het probleem van de kleurtjes was ook het mijne, dat was al een bummer. Dat je daar een plugin voor kon installeren, wist ik niet. Misschien moet ik dat eens proberen. Maar qua schikking bleef ik ook wat op mijn honger zitten. Sommige van mijn probeersels zorgden voor een compleet ver****te lay-out. Voorlopig is de Gutenberg-editor nog steeds mijn vriendje niet.

      1. Ja, dat snap ik, ik vind het ook een hele aanpassing.
        Moest je het nog een kans geven, die plugin is Advanced Rich Text Tools for Gutenberg. Dat is dan al een dingetje minder om uit te zoeken 🙂

Zeg het eens?