Ja, er is nog een kledingstuk voor het kleinkind, maar daar was ik al even mee bezig, dus dat telt niet.

DSC_1837

Ik had nog wat bollen wol over van het gebreide dekentje, ik heb het breiboek Jules & Julie liggen, dus daar konden we wel iets mee. Op zoek in het boek naar een truitje voor deze wol (breinaalden no. 4), en dat bleek er maar eentje te zijn: het truitje ‘Movember’. Met een snor, dus. In een maatje 6 maand, zodat de baby het in de winter kan dragen.

20160401_163309

De snor (erop borduren) deed ik niet wegens dat de snorren een beetje teveel gehyped zijn naar mijn goesting. Maar voor de rest was het truitje alles wat ik wil: eenvouding, met krullende boordjes, met een sluiting met knoopjes achteraan.

DSC_1839

Het breien was a piece of cake, heel simpel. De knopenpat aanbreien vind ik al iets minder, en bij uitbreiding ook het boordje aan de hals: ik vind het erg moeilijk om steken mooi en regelmatig op te nemen. En het truitje in elkaar naaien is ook nog altijd niet mijn ding, ik vind dat zó moeilijk. Maar ook hier denk ik: koppig volhouden, ik zal het ooit wel eens goed kunnen. Als ik blijf oefenen.

Erg tevreden met het resultaat, en ook met de spulletjes die Andere Oma Nadine met veel enthousiasme aan me doorgeeft: in de collectie fournituren en knopen die ze me laatst gaf, zaten de perfecte gele knoopjes voor dit truitje. Zalig toch!

DSC_1843

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?