Toen waren we weer met 4. Maakt eigenlijk niet zoveel verschil. Met 6 maakt het grote verschil, dat is best wel een hoop om dagelijks voor te koken.

  • Maandag

Hamburgers

Zelfgemaakte hamburgers. Hamburgertjes: ik had geen zin om de heren naar de Turk te sturen om broodjes, en de hamburgerbroodjes vind ik niet lekker, veel te droog. Sandwiches leek me wel wat. En bij beugelman vallen die ook in de smaak, wegens zacht. Met sla en tomaat en komkommer erbij, en tzatziki gekocht bij de Colruyt. Heel lekker. Ooit maak ik wel eens zelf tzatziki.

  • Dinsdag

Zalm, gebakken aardappelen, iets met tomaat

Iets met tomaat stond in mijn weekmenu, maar dat werd gewoon de rest van de sla, tomaat en komkommer van gisteren, en de tzatziki smaakte ook lekker bij de zalm. De zomerse gebakken krielaardappeltjes met lookpoeder, tijm, basilicum en oregano. En aangezien ik nog in vakantieregime ben, werd de halogeenoven niet uitgehaald, maar bakte ik de zalm gewoon in de pan. Ook lekker.

  • Woendag

Chili con carne

Na het boebelenavontuur van Janna wilde ik op een rustig moment toch nog eens chili con carne maken, om te zien of ze weer allergisch zou reageren. De pilletjes lagen binnen handbereik. En, tja, wat dacht je, geen reactie. Gelukkig maar, want fijn was dat absoluut niet, maar zullen we ook nooit weten wat die allergische reactie veroorzaakte. De chili was lekker.

  • Donderdag

Mix paysanne en chipolata’s

Eens een dagje met heel weinig werk: een groente- en aardappelmix uit de diepvriezers, en chipolata’s. Waar dochterlief toch nog wat moeite voor mocht doen, want de slager was een dag langer dicht dan ik dacht.

  • Vrijdag

Iets halen of bestellen

Het werden pizza’s van Pizza Roma.

  • Zaterdag

Gehaktballetjes met selder

Altijd lekker: penne, met daarbij gehaktballetjes in tomatensaus met bleekselder. Smullen!

  • Zondag

Friet met stoverij

Ik heb me nog eens gesmeten. 5 kilo aardappelen tot friet verwerkt (en ik heb geen frietsnijder in huis), een deel (toch een minderheid, vrees ik) zit voorgebakken in de diepvries. Stoverij à la Meus gemaakt. En nog zelfgemaakte mayonaise ook. Omdat appelmoes naar ’t schijnt niet bij stoverij gaat, en er maar weinig groentjes meer in de koelkast zaten, werden hierbij tomaatjes geserveerd met een vinaigrette. En ja, het hoeft verder geen betoog, het heeft gesmaakt.

Volgende week nog steeds 2 kinderen in huis. En nog altijd een beetje vakantiegevoel. Laat maar komen!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?