Kinderloos voor 2 weken. Wat wil zeggen dat we het rustigjes gaan doen. Maar er wordt wel gekookt. Lekkere, gezonde dingen, en af en toe een uitspatting. Dingen die ik te moeilijk of te duur vind voor 6 personen, of waarvan er niet veel liefhebbers zijn.

  • Maandag

Tonijn, gebakken aardappelen, sla en tomaat

Tonijn is iets wat al lang op mijn verlanglijstje stond. Verse tonijn dan. Niet helemaal politiek correct, maar dat kan me nu eens niet verdommen. Gewoon gebakken in een beetje olijfolie, met peper en zout. Meer moet dat niet zijn. Met gebakken aardappeltjes gebakken in olijfolie met lookpoeder, basilicum, tijm en oregano. En met sla en tomaat met een simpele vinaigrette. Het heeft gesmaakt, dat kan ik u wel vertellen.

  • Dinsdag

Luikse salade

Had ik in de paasvakantie eens op het menu gezet, en mocht wel eens terugkeren. Komt niet op tafel als iedereen er is omdat er weinig liefhebbers zijn van zuur. Maar misschien moet ik dit eens maken met de vinaigrette apart…

  • Woendag

Pasta met broccolisaus en champignons

Een lekker smaakvol pastagerecht, met spekjes, broccoli en champignons. Grootste probleem is dat ik die broccolisaus niet gemaakt krijg zonder de hele keuken (mezelf incluis) onder te spatten. Tssss.

  • Donderdag

Toast met eiersalade en zalm

Dit staat op onze site bij voorgerechten, maar dit kan je dus ook in elkaar flikkeren als hoofdgerecht. Heel lekker, zeker als je een niet gesneden brood koopt en er dikke bodderams vanaf snijdt. Zodat je ze langs buiten lekker krokant kan roosteren, en ze vanbinnen nog zacht zijn.

  • Vrijdag

Pizza Roma

Eén keer lui zijn mag (moet), en bij Pizza Roma hebben ze heel lekkere pizza’s.

  • Zaterdag

Spaghetti maison

Hier had het heerschap des huizes zin in. En zo zit er gelijk weer wat voorraad in de diepvriezer.

  • Zondag

Frietjes met ballekes van Ikea

In de diepvriezer zaten nog eigengemaakte, voorgebakken frietjes. En daar zat ook nog een zak ballekes van Ikea. In de kast stond nog een potje besjes van Ikea. Na een beetje zoeken vonden we in een andere kast ook nog een zakje saus van Ikea. En in de koelkast stond nog zelfgemaakte mayonaise. Geef toe: feestje!

Volgende week nog een week zonder kinderen. En de tonijn bracht me op een idee. Ha!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?