Een week zonder kinderen. Een week ook waarin we de eerste dagen behoorlijk veel werkten, maar het menu werkte ook wonderwel uit. De eerste dagen weinig werk aan het eten, maar wel allemaal lekker. En daarna wat meer werk. En daarna, in het weekend, gaf ik het een beetje op en aten we van de breng-aan-huis-Italiaan. Tja, dat van die boog en zo.

  • Maandag

Pasta met champignons en broccolisaus

En oho, wat was dat lekker. In een wip klaar, gezond, superlekker, wat moet er nog meer zijn? Niet veel toch? Dit ga ik zeker nog maken als we met ons tweetjes zijn. Want champignons, daar zijn er hier niet zoveel aan, en ik vind niet alles even makkelijk maken voor 6 man.

  • Dinsdag

Steak champignons

Eten we wel vaker als we alleen zijn. Een gemarineerde steak van de Colruyt, daarbij een halve kilo champignons gestoofd in wat boter met een flinke klets mosterd, en dan nog wat zelfgebakken boterhammetjes. Njammie!

  • Woendag

Toast met gerookte zalm en eiersla

En toen deden we een paar dagen van Meuske. Dit was alvast zeer geslaagd. We hadden nogal lang doorgewerkt, waardoor ik wat haastig was, en dan lukt het koken meestal niet zo goed. Ga ik prutsen door ons plaatsgbrek… me zenuwachtig maken… en dan wil de mayonaise natuurlijk niet pakken. Nu ja goed, ze was niet slap-slap, alleen nog wat lopend, en voor die eiersla was dat niet zo’n probleem. Verder geen problemen en very lekker. Ik had een luxebrood gebakken, en die dikke toasten waren gewoon njammie! Wel opletten bij het roosteren in de oven, eerst gaat het een tijdje traag, en dan opeens poef! zijn ze bruin.

  • Donderdag

Luikse salade

Nog een Meuske, allez ja, dit is gewoon een klassiek recept hè. Zalig lekker met verse boontjes, en een vinaigrette. Smaakt naar meer meer meer!

  • Vrijdag

Frietjes

Op vrijdag voorzagen de luie mensen in ons frieten van ’t frietkot. Dat het gesmaakt heeft!

  • Zaterdag

Pizza

Voorzag het zeer luie wijf in mij pizza van de slager. Maar we werden zeer onmogelijk lui, en bestelden een very large pizza waarvan we de dag nadien nog konden eten. Tja, zo lui kunnen wij soms wel zijn, als we goesting hebben

  • Zondag

Gevulde aardappelen, boontjes met spekjes, vlees

Toen zou ik gevulde aardappelen maken met zure room hum hum. En zouden we de boontjes met spek rond soldaat maken die in de diepvriezer zaten. En daar iets van vlees bij doen. Maar ja, daar kwam niets van in huis.

En toen was de vakantie voorbij. En keken we weer aan tegen weken en weken van routine. Ah ja.

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?