Een weekmenu aangepast aan de omstandigheden: Janna afwezig wegens een weekje Berlijn, en een druk weekend wegens vanalles gepland. Here goes.

  • Maandag

Couscous met gemarineerde kippenreepjes en groenten

Deze is aan lichtsnelheid op weg om een favorietje te worden dat vaak op het menu zal terugkeren. Wegens gemakkelijk, wegens lekker, wegens gezond. Ik twijfelde nog tussen couscous en pasta, maar het is couscous geworden omdat dat nu eenmaal zo gemakkelijk is. Groenten: ik had de week voordien een kilo champignons gekocht in plaats van een halve kilo, dus heb ik er hier nog wat in verwerkt, samen met ajuin, wortelen, paprika, courgette en (verse) tomaat.

  • Dinsdag

Mix paysanne en runderreepjes

Luie-wijven-kost. Moet, net als vis, 1 keer per week. Wel meerdere keren deze week, maar de omstandigheden lieten dat toe. Meer nog, de omstandigheden vereisten dat.

  • Woensdag

Chili con carne

Omdat Janna er niet was, stond er nog eens chili con carne op het menu (remember haar allergische reactie van de vorige keer). Ietsje pikanter gemaakt, en ’t was weer eens lekker. Ik begin wel te vermoeden dat haar allergische reactie veroorzaakt werd door de chilipepers… ik heb zelf een dag lang last gehad van mijn handen. Branderig gevoel, pijn… raar.

  • Donderdag

Scampi diabolique

Bij Jeroen Meus gezien, en onmiddellijk zin in gekregen. We hadden wel wat veel scampi, maar wie maalt daarom! Opgepeuzeld met zelfgebakken brood, meer moet dat niet zijn. Zelf ben ik niet zo zot van kervel, en die smaak stond me niet helemaal aan. Maar dat is puur persoonlijk. En ik gebruikte ingevroren kervel, omdat ze geen verse hadden bij de Collect & Go.

  • Vrijdag

Bloemkoolschotel

Janna zou rond 2ou terugkomen van Berlijn (uiteindelijk was het na veel fileleed 23u, en ik was me een aap geschrokken bij het lezen van het bericht dat er een mega-ongeval gebeurd was in Duitsland met 10 doden), Nic moest Jens naar Buggenhout brengen, dus was het wel makkelijk iets te eten hebben dat achteraf makkelijk kon opgewarmd worden. Bloemkoolschotel dus.

  • Zaterdag

Pizza

Op zaterdag stond een al lang beloofd shopping-uitje op het programma, met Janna en Lies en de mama en zus van Florian. Naar Luik, of all places, hoofdzakelijk voor de Primark daar. Vroeg weg dus, maar toch nog op een redelijk uur thuis. Jens was niet thuis, en Milan begon aan de grote schilderwerken aan zijn kamer. Pizza’s van dr. Oetker to the rescue! Een tijd geleden aten we die regelmatig, de laatste tijd verschijnen ze nog zelden op het menu. Waardoor ze wel eens smaakten.

  • Zondag

Spinaziepuree met kabeljauwburgers

Ook nu weer een drukke dag met de weekendklussen die op 1 voormiddag moesten (was, weekmenu bedenken, online boodschappen doen, enzovoort), dus nog eens geopteerd voor gemakkelijke kost. Wel wat gezonder dan de diepvriespizza’s.

De komende weken zijn vakantieweken, en die hebben we altijd graag. Zelfs al nemen we zelf weinig of geen verlof tijdens de schoolvakanties, het voelt toch altijd een beetje aan als vakantie, omdat ik vrijgesteld ben van de ochtendroutine en hier wat meer kan aanlummelen. Joy!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

Zeg het eens?