Geslaagd

Ik ben trots op mijn kinderen vandaag. (niet alleen vandaag, maar toch een beetje extra vandaag).

Janna
Janna heeft een A-attest, en mag naar het 2e middelbaar. Niet dat ik daar ooit aan getwijfeld heb. Maar ze heeft daarbij echt wel een fantastisch rapport. Ze kwam uitgelaten terug van school, huppelend en zingend. Ze heeft de overgang naar het middelbaar dus heel goed verteerd. De eerste maanden ging het erg moeizaam, het was zwaar. Ik denk dat dat ook kwam omdat ze het zesde leerjaar doorgemaakt heeft in een gewoonweg fantástische klas, het kon daarna alleen maar tegenvallen. En de nieuwe klas viel ook tegen, het was blijkbaar een erg heterogene groep. Dat ze het nu gewoon is zie je ook aan haar resultaten: daar waar die in december nog erg wisselvallig waren, waren ze nu heel consistent. En op één vak na steeds boven het klasgemiddelde, zowel voor het dagelijks werk van de laatste periode als voor de examens.

Milan
Milan heeft ook een mooi rapport, de leerstof is absoluut geen probleem, zelfs al is hij een stuk jonger dan de meesten (hij is een jaar vroeger doorgeschoven naar de bovenbouw). Maar aan zijn weerbaarheid moet nog gewerkt worden. Hij mag wel een jaar langer blijven in het Sint-Gregorius dan ik dacht, hij is dan wel een jaar vroeger doorgeschoven, maar dat wil niet zeggen dat hij er een jaar vroeger wegmoet. En net voor die weerbaarheid is dat een heel goede zaak, ik was al heel erg aan het piekeren over mijn zacht eitje in het beroepsonderwijs. Volgend jaar gaan we ook bekijken of hij eventueel niet naar het TSO kan. Maar daarvoor zou hij dan wel zijn zesde leerjaar in het gewone basisonderwijs moeten doen. En dan wil ik vooral ook met hem bekijken of hij dat alles ziet zitten. Want vlijtig leren is zijn ding niet.

En nu: VAKANTIE!! Voor de kinderen dan toch, ik ga maandag na 2,5 maanden weer aan het werk. Iep! Het zal hier heel rustig worden: eerst gaan ze twee weken naar papa, dan gaat Milan twee weken mee naar Tsjechië met Jens en Lies en opa en mémé Titi, en dan weer 2 weken naar papa. En dan nog een week gaan kamperen met oma en Herman! Vooral Milan zal ik dus een hele tijd moeten missen.

Verwante Berichten:

  • Geen verwante berichten

Zeg het eens?

%d bloggers liken dit: