Zoals beloofd, een verslag van onze werken in de kelder.

Foto’s van before zijn er niet. Beetje jammer, maar ook een beetje oef. Beetje jammer, want het had wel leuk geweest de totale metamorfose te zien. Beetje oef, want eigenlijk was het te schaamtelijk voor woorden.

Het was daar een nest, een nést, niet te geloven. Een jaar of 7 geleden had ik die kelder eens volledig opgeruimd (een beetje een purgerende oefening na de echtscheiding), maar sedertdien was daar niet veel meer gebeurd. En dan krijg je een beetje rommel. Wat meer rommel. Nog wat meer rommel. En na een tijd denk je, zwier het er maar bij, het kan geen kwaad, het is daar toch al om zeep.

Tot het teveel wordt, en je denkt dat er toch eens iets aan gedaan moet worden. Dat denken sleept een paar maanden aan, tot het echt niet meer kan. En dan maak je plannen. We gaan dit en dat en zus en zo.

En dan begin je eraan. Terwijl het warm is buiten. Lekker, want in de kelder is het koel. Verdelen, sorteren. Boel naar boven sleuren voor het containerpark. Een hele gang vol. Trap op, trap af. Goed voor een stevige poep, zegt Janna dan. Haha. Twee keer over en weer naar het containerpark. Sorteren. Verdelen. Opruimen. Beetje per beetje, dag per dag. Tot er weer wat klaarheid komt in de nest.

Naar Ikea, een rek halen. Kuisen, opruimen, sorteren, verdelen. Rek plaatsen. Alles weer netjes vullen. Plaatsjes zoeken.

En dan: oef, ’t is gedaan! Eindelijk! In opperste tevredenheid kunnen terugkijken op al dat werk, want het heeft een nette, ruime, propere, ordelijke kelder opgeleverd. En dat gaan we nu zo houden. Voor altijd! (het staat hier wit op zwart, dus… het moet wel)

Die fiets moet nog weg, voor de rest netjes in orde. En ons lawaaierig serverke, dat mag nu lawaai maken in de kelder, heerlijk stil is het in de woonplaats!

Netjes en georganiseerd, net als wij!

Ergens onderaan in een bak zat nog een James Dean poster, die mocht natuurlijk niet weg, hij kan de mannen aan de werkbank maar inspireren!

Verwante Berichten:

Misschien lees je dit ook graag:

2 reacties

Zeg het eens?